dimarts, 23 de desembre del 2008

Unitats d'Autoaprenentatge Autònom

L'objectiu de l' UAA és que el mestre pogui treballar d'una altra forma les seves assignatures dins de l'aula, per tant crec que es un suport complementàri per el professor, perquè ajuda a reforçar allò que ha explicat o ha dit. Això si, cal destecar que no hi és tot al complet dins d'aquesta unitats d'aprenentatge.

Per poder crear una UAA hem de seguir els passos següents:


  1. Crear-te una conta en el google, per poder accedir al sites.google, és a dir, poder entrar a http://sites.google.com
  2. Quan ja tenim el nostre espai web, hem d'introduir tota aquella teoria que volem explicar als nostres alumnes perquè així facin la pràctica correctament.
  3. Per aquest motiu nosaltres crearem un JCLIC i farem l'enllaç des de la nostra UAA.

Hem de tenir present que els JCLIC són penjats a través del servidor de serveis de la blanquerna, després a més, tenim això: 1e2008jclic que és la carpeta concreta per tenir totes les nostres carpetes, i llavors cada un de nosaltres tindrà la seva pròpia amb el nom correponent i el JCLIC que hem volgut pujar.

Per tant l'enllaç de la meva UAA, on trobareu en allà també l'enllaç del meu JCLIC, és:

http://sites.google.com/site/frucolpayan/

diumenge, 21 de desembre del 2008

Pla Bolonya

El pla de Bolonya:

És un procés que es va iniciar a partir de la declaració de Bolònia, un acord firmat pels ministres d’educació europeus per iniciar l’espai europeu d’educació superior a la ciutat italiana de Bolonya a l’any 1999. Un dels objectius és facilitar l’intercanvi de titulats així com adaptar els estudis a les demandes socials. També es vol fomentar la mobilitat dels estudiants, docents i investigadors, i un aprenentatge de qualitat.

Canvis que provoca:

- Sistema Europeu de Transferència de Crèdits: amb aquest es pretén millorar la comparació i transferència dels cursos impartits arreu d'Europa. Per a mesurar-ho s'emfatitza el temps d'estudi que ha de dedicar l'alumne més que no el nombre d'hores lectives.

- Suplement Europeu al Títol: és un document que s'annexa al títol i que descriu els estudis cursats per tal de fer possible una homologació i comparació a nivell europeu.

- Sistema de titulacions de 2 cicles: prenent com a model el sistema anglosaxó, les titulacions consistiran en un primer cicle genèric de 3 – 4 anys que dóna lloc al títol de Grau i un segon cicle d’1 – 2 anys al de Màster. La diferenciació entre diplomatures i llicenciatures, per exemple, s'esvaneix.

Article: “Bolonya i els estudiants”
Diari: El País

Dijous, 27 de novembre de 2008

Jordi Llovet, articulista de El País fa un article d’opinió sobre el pla de Bolonya. Comença parlant del estudiants que es manifesten, que diu que són políticament molt heterogenis i que no estan d’acord amb cert aspectes del pla.

Considera que hi ha un problema greu que ha passat desapercebut pel professors i no pels estudiants: el pla Bolonya és la legalització d’una fase determinada per la vinculació entre l’ensenyament universitari i la societat actual.

Per en Jordi Llovet no és cap problema, sinó més aviat una solució que l’empresa privada tingui protagonisme en la formació dels estudiants de carreres tècniques i científiques com enginyeries o medicina respectivament.

Tanmateix, l’autor considera que aquests aspectes més positius que beneficien a les carreres tècniques són molt negatius per les carreres humanístiques, ja que molts llicenciats acabaran a les aules de secundària amb una formació limitada que farà que es multipliqui la mediocritat a la societat. És per això que la majoria d’estudiants que es manifesten són d’història, de filosofia o filologia.

Per resumir, ens diu que el Pla de Bolonya no contempla la Universitat com un espai docent o es continua la formació humanista, sinó un espai on es formen experts en petiteses.


Actualitat Educativa


Entrevista: “Los profesores deben ser evaluados”
Diari: El País

Dilluns, 1 de desembre de 2008

Aquest article és una entrevista a Carles Mata, director de l’Institut Salvador Espriu de Barcelona.

Carles respon a preguntes referents a l’avaluació dels professors i dels directors.Ell pensa que s’han d’avaluar per veure si compleixen els objectius fixats pel Govern. Aquests objectius, pel moment, són dos: la excel·lència i la equitat.Resumint, s’han d’avaluar les bones pràctiques docents. Hi ha un 10 % dels docents que no duen a terme una bona pràctica, per això es necessari avaluar-les.

Els directors demanen més poder per dirigir els centres, això comporta més responsabilitat per obtenir millors resultats escolars. Demanen unes condicions:

- Capacitat per prendre decisions
- Dirigir activitats relacionades amb el centre
- Tenir autoritat reconeguda dins del grup de docents
- Rendir comptes i ser avaluats

Si els centres disposen d’autonomia, podrà respondre millor a les necessitats dels alumnes. Esta previst que hi hagi una autonomia general, però no serà immediata sinó que anirà poc a poc.

dissabte, 20 de desembre del 2008

L'art de saber escoltar



CONFERÈNCIA DE FRANCESC TORRALBA:

Francesc Torralba té la por de reiterar-ne, perquè quan algú ha llegit els seus llibres sent despullat. Llavors, a al conferència vol extreure rellevància als valors que ha de tenir un bon mestre.

Entre tots els valors, l’escolta és el principal per la construcció d’un bon mestre, perquè el professor ha de tenir l’habilitat de captar on està l’altre, per dos motius:


- Desenvolupar màxim nivell
- Per no atrofiar l’altre

Els errors per no saber escoltar bé: un atrofia el coneixement d’aquella escolta i l’altre es que és formen dos línies paral·leles que no es troben mai.

Els valors són realitats intangibles, vol dir que ningú a percebut mai la paciència, l’esforç,etc. Però s’expressen a través de les persones dels diferents estils de vida. Per tant, els valors s’expressen indirectament. Un mestre els seus valors dins de l’aula hi radien, però pot ser inconscientment o conscientment.

La transmissió de valors depèn d’un supòsit: que soms éssers permeable (tindre curiositat...)

El valors els despertem o els transmetem?

Considera que no hi ha transmissió de valors, sinó d’esvedellar aquests valors. Un exemple és el de la llavor d’un roure, l’educand té una llavor dins seu, però si no és rega no sortirà el talent de cada un de l’educand.

Els valors tenen un efecte d’imant (unió), mentre el contravalors produeixen la separació (soledat buscada i forçada).

- Nivell institucional: El que volen les institucions que tinguin valors, és a dir, que siguin autocrítics, pacients, etc. Una persona amb valors no dinamita la institució, la cohesiona.

- Nivell personal: (aquí té valors ) els mestre ha de generar cohesió als seus valors.

Els obstacles en la transmissió de valors són molt importants. La principal preocupació dels pares i mares d’avui i dia, no és la llengua,etc, sinó són els valors, perquè els valors eviten naufragis i per desenvolupar les persones.

Els obstacles són:

- Interferències de l’entorn


- Dificultat pel mateix mestre (per part de la transmissió perquè ha de tenir en compte moltes coses de les que diu perquè quedem retrats només en parlar. Per tant, cal:

1. Accentuar allò positiu que tenim
2. Canalitzar allò negatiu


- El mateix receptor, el nen que tenim al davant posa obstacle. Per exemple l’adolescència. No voler acceptar de valors que ens transmeten. Els valors és reconeixen que no hi són.


En conclusió, els valors han de ser ben rebuts de tots els àmbits.

dissabte, 6 de desembre del 2008

El JClic


Avantatges pedagogics:

Articles que parlen del JClic:

Avui dia el sistema educatiu que hi ha al nostre país es veu atacat per que no segueix el ritme d’innovació que s’ha produït i que s’està produint a la nostra societat. Per aquest motiu les escoles intenten incorporar aquestes noves tecnologies a les aules, com per exemple els ordinadors.

Ara ve, just l’inici de la incorporació dels ordinadors, certs docents han posat el crit al cel ja que depenent del nombre d’ordinadors que hi ha a l’aula es pensen que la seva figura com a mestre es veurà desplaçada per l’ordinador.


Altres docents veuen positiva la incorporació ja que dota a l’escola de nous recursos d’aprenentatge pels nens. La utilització dels ordinadors com a font d’aprenentatge és bona en certa mesura, no sen pot abusar massa ni tampoc negar-se a la seva utilització.

Hi ha docents que afirmen que l’ús dels ordinadors és beneficiosa pels alumnes. La utilització de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) representa un innovació educativa que trenca motlles com per exemple, la manera instructiva d’ensenyar els coneixements mentre els nen i nenes escolten al mestre per una aprenentatge del propi alumne a través de l’assaig error alhora que utilitza arguments cognitius, interns per poder desenvolupar l’activitat. Es passa de donar la importància al mestre que ensenya, al alumne que aprèn. Es produeix una interacció amb l’ordinador immediata, per exemple en el cas que l’alumne estigui realitzant un exercici de matemàtiques ja que si la resposta és errònia el mateix programa t’ho dirà i l’alumne podrà rectificar. L’alumne construeix els seus propis coneixements a partir de les seves reflexions i raonaments (autoconsciència d’aprenentatge).

El mestre pot crear programes , per exemple a través de JClic author, relacionats amb l’assignatura i els continguts que ha de transmetre als seus alumnes, d’aquesta manera el mestre guia als alumnes i deixa que aprengui per ells mateixos amb unes eines preestablertes pel mateix mestre.

D’aquesta manera el nen aprèn alhora que es diverteix relacionant imatges, descobrint formes o omplint espais amb paraules.

A més a més la utilització de la xarxa i d’informació i multimèdia pot agilitzar el procés de seguiment i avaluació dels alumnes ja que es pot saber quants cops s’ha connectat un nen i quines activitats ha realitzat dins de la pàgina web del centre, on hi han penjades activitats relacionades amb el contingut curricular que estan fent els nens. D’aquesta manera el mestre sap qui utilitza, com, quan i amb quins resultats ho fa.
Aquí pots trobar les fonts utilitzades:


- http://clic.xtec.net/docs/clicll.pdf

A l'escola Científic Avel·lí Corma de Moncófar de Castelló es va fer un estudi sobre la utilització del Jclic a les aules. Durant 45 minuts els alumnes van realitzar diferents activitats sense cap problema,exepte alguns d'ells que no tenien el programa instal·lat, només els hi va donar temps de fer dos blocs d'activitats dels tres que n'hi havien. Els alumnes s'ho van passar molt bé i van estar motivats en tot moment sense desconcentrear-se. El projecte va confirmar que el 90% dels alumnes no van tenir cap mena de problema i que es poden tractar aaspectes relacionats amb la immigració, la diversitat i la multiculturalitat ja que l'aprenentatge no es basa en l'explicació del mestre sinò mitjançant eines, imatges, números i sons, és a dir, un llenguatge multicultural i senzill.

Aquí podeu veure l'estudi que es va realitzar sobre els alumnes d'aquesta escola valenciana.


TREBALL EN GRUP REALITZAT PER:

Marta Lapuente
Maria Buj
Núria Torres
Carlos Romero
Helena Payan

dilluns, 24 de novembre del 2008

El meu primer JCLIC

Clica aquí per veure el meu primer JClic.

Llei d'educació Catalana



Per què una Llei d’Educació?

Desprès de 28 anys del restabliment de la Generalitat de Catalunya, el país encara no té una Llei d’educació fixada. Centenars d’escoles i instituts de Catalunya, han estat sempre fent el seu model propi en el seu centre, però estan sempre a mercè dels canvis legals que l’administració de l’estat ha estat proposant.

La Llei d’educació de Catalunya definirà quin és el model de l’educació a Catalunya. Un model que defineixi com pot ser l’educació de casa nostra, i d’acord amb la nostra història, amb la nostra identitat, i especialment, pensant en el futur d’un país.

Com diu l’avantprojecte, “la promulgació de la Llei d’Educació de Catañunya vol ser la màxima expressió del seu compromís de possibilitar l’exercici efectiu del dret a l’educació de tots els catalans... Es tracta d’una regulació pròpia i singular, feta d’acord amb les competències del nostre autogovern, amb la voluntat de tenir un sistema educatiu concorde amb la societat catalana, receptor del millor bagatge de la nostra llarga tradició educativa i orientat a satisfer una voluntat col·lectiva de superació.”

Així doncs aquest és el perquè. Les expectatives per al futur immediat del nostre país no són les mateixes que les de fa 10 o 20 anys. La Llei d’Educació no només ha de garantir l’escolarització per a tothom sinó que ha de promoure l’equitat i l’excel·lència per afrontar les exigències de qualitat que la societat ens reclama a tots.

Eixos bàsics de la llei:

Comunicat de premsa:

El govern aprova el Projecte de llei d’educació de Catalunya:

- Competències: El projecte explota al màxim les competències de l’Estatut en matèria educativa.
- Model educatiu propi: tenint en compte el criteris d’equitat, suficiència, excel·lència i coresponsabilitat.
- Modernització: Aposta per l’autonomia dels centres públics, reforçar el paper de les direccions i crear l’Agència d’Avaluació de Catalunya.

- Cossos propis: Proves d’oposició.
- Proximitat
- Convivència
- Llengua: El projecte de Llei permet blindar del model lingüístic català i aposta decididament pel trilingüisme.

Mestres...



Característiques més importants que ha de tenir un mestre:


Són aquelles persones que realitzen una feina de vocació. Amb això, vull dir que la professió de mestre no la pot realitzar qualsevol, ja que, s’ha de tenir un do dins teu.

Vist des de fora, el treball que fan és be senzill. Ells, els mestres, són encarregats d’educar els nens i nenes d’avui dia, però no ens confonguem, no són els únics obligats a educar-los, sinó que, els pares també tenen un paper molt important.

La nostra futura professió és basa en mostrar al nen/a com ha de viure el dia a dia, ensenyar-l’hi a conviure, el contacte amb els demés i moltes altres coses que el formaran com a persona i fins i tot ensenyar-los a sumar, escriure correctament... és a dir, donar una educació escolar.

En conclusió, el mestre és aquella persona que ensenya però a la vegada aprèn ell mateix dels nois i noies, d’aquesta societat tant avançada, i sobretot ha de saber avançar conjuntament pare, fill i mestre.

dissabte, 22 de novembre del 2008

Conferència d'Anna Pérez



El dia 12 de novembre va tindre lloc una conferència en la nostra facultat sobre: " Els blocs a l'escola", la qual la va dur a terme Anna Pérez professora del col·legi CEIP Drassanes.

En aquesta acte és va parlar sobre la importància que tenen les noves tecnologies dins de l'educació, que a mesura que va passant el temps cada cop hi ha més interès per part dels alumnes, professorat i pares per poder treballar amb la informàtca. També s'ha parlat sobre els diferents models educatius dins d'aquest món, és a dir, podem ensenyar a travès de les noves tecnologies a partir d'aquets bloc, JClic, etc.

Considero que la conferència ha esta molt amena i entretenida, a causa de que ens anava pasant un power point per el projector molt ben el·laborat, sobre tot allò que anava parlant ella.
A contnuació us deixo el power point perquè el mireu:



Blocseducacio_Blanquerna
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: blocs educacio)


Llavors hem van cridar moltes coses l'atenció, ja que considerava que s'havia molt de noves tecnologies i que creia que tenia suficients coneixements, i no és així. Per tan destacaria el següent:

  • Podria dir que és cert que no preparem del tot els nostres alumnes per la societat que ens toca viure i que només els hi ensenyem una sola font d'informació quan hi ha moltíssimes per aprendre. Com per exemple: JClic, els blogs,ect. Sobretot destacar que no aprofitem tot allò que tenim a l'abast. Fou un punt que li vai donar molta importància.
  • Després que amb els blocs i les web 2.0 tots els alumnes de les escoles podran treballar d'una altre forma, és a dir, podran crear activitat, treballaran a partir d'aquestes pàgines educatives,ect. A més a través del web 2.0 tothom pot partipar i interactuar amb els continguts que hi ha penjats.
  • Un altre fet important és que gràcies a bloc totes les escoles poden trebalar de forma conjunta. Amb això vull dir, que en els bloc tothom pot participar i tothom pot proposar activitats de tal manera que podem compartir tota mena de projectes tan si ets d'una escola com d'una altra.
  • També a través de les activitats dels murs que han creat, els nois noies d'avui dia poden amplificar el seu vocabluari de noves tecnologies, com per exemple: wiki, google sities, etc.
  • A més a més, avui dia els "posts" van acompanyats d'imatges, de galeries d'imatges,etc. i això fa que les ganes dels nois augmentin i que els missatges, per tant, són enriquits i guanyen a nivell educatiu i comunicatiu.

En conclusió vaig extreure conclusion molt bones sobre aquestes noves tecnologies i de la conferència, tot i que em preocupa que aquesta evolució tan ràpida de tots aquest mitjans de comunicació perjudiqui els alumnes d'ara i els del futur.

Si voleu tenir més informació sobre Anna Pérez i a més sobre bloc, web 2.0, etc. Aquí us deixo alguna pàgina electrònica:

http://anna.ravalnet.org/

http://bloc.ravalnet.org/bloc/bitacola_demestratic

http://bloc.ravalnet.org/bloc/bitacola_demestratic/web2_i_educaci_20

http://bloc.ravalnet.org/bloc/bitacola_demestratic/competncies

" Els llibes de text seran gratuïts "



Dilluns, 15 de setembre del 2008

El Punt



“Els llibres de text seran gratuïts; complirem aquesta promesa”

El conseller Maragall, que el mes de novembre farà dos anys que va accedir al càrrec, es mostra disposat a “racionalitzar” el calendari escolar i a obrir un debat “seriós i discret” amb sindicats, famílies i empreses per avançar la data d’inici de curs.

Ernest Maragall fa referència a dos idees principals: primerament que ha estat un inici de curs extraordinari sense cap mena d’incidències. Ha estat segurament el curs més plàcid que hi hagut mai, afirmava. I en segon lloc, els espais d’immigrants són uns llocs destinats a millorar totes les parts del procés d’integració del sistema educatiu.

En aquesta notícia cal destacar també quan parlen sobre els llibres de text, actualment moltes famílies pateixen una crisis econòmica i agrairien que els llibres de text fossin gratuïts. Aquest fet va ser una promesa per part de José Montilla en la passada campanya electoral. En aquets moments assegura Maragall que es complirà i que quasi la meitat dels alumnes estan d’una manera o una altra en situacions de benefici. La gran part dels centres que ho han fet estan satisfets però no acaben d’aconseguir que els centres s’hi apuntin.

Fet que ens ha sorprès és que els alumnes no fa falta que estiguin legalment escolaritzats des de un principi, perquè el conseller considera que el temps que passa entre que una família va a l’Ajuntament i s’acaba tot el procés d’escolarització dura unes quantes setmanes, i amb aquests nous espais s’anticipa l’arribada al món educatiu.

Com no es veu bé la imatge podeu entrar aquí per llegir-la:


Actualitat educativa:











Dissabte, 13 de setembre del 2008

Diari Avui

“La qualitat educativa no depèn de la immigració”

Aquesta notícia és una entrevista que l’hi fan a Ernest Maragall sobre l’educació actual i el nou projecte de la Llei d’educació a Catalunya.

Ernest Margall té tres grans objectius “qualitatius”:

- La millora de resultats educatius.
- La complicitat entre l’administració i els docents.
- La recuperació de la confiança entre família i escola.

He extret breus conclusions d’algunes de les preguntes i respostes d’aquesta notícia:

- En aquesta primer pregunta fa referència que si l’objectiu és que totes les escoles tinguin el mateix percentatge d’immigrants escolaritzats, de tal manera que E. Maragall ens explica que la idea es avançar en aquesta direcció, i que hem de construir més enllà del que diguin les lleis i les normes, perquè l’aplicació de la norma per si sola no resoldrà res.

- La següent parla sobre com s’explica que les fórmules que es van introduir amb el Pacte Nacional no hagin canviat tots els seus percentatges fent referència als estrangers. Llavors el senyor Maragall ens diu que només creix l’escola pública, i si el percentatge global d’alumnes als centres públics és cada cop més gran, vol dir que l’índex de nouvinguts és menor.

- I continuant amb més pregunta – resposta, la pròxima ens parla sobre si hagués una distribució més equitativa augmentaria les possibilitats d’èxits en la nostra educació, fent referència això va respondre que no depèn de l’arribada de la immigració i no ho podem amagar darrere d’aquest problema.

- També parla sobre els nous espais d’acollida d’immigrants i li formulen la qüestió: “¿No hauria estat millor fixar-hi un període reduït d’estada?” Va contestar amb molta facilitat aquesta pregunta dient-nos que tota innovació té un risc associat, i només l’experiència ens acabarà dient quina és la solució òptima.

Hi ha moltes més preguntes que li realitzen a Ernest Maragall, però considero que aquestes son unes de les més importants.

Com la notícia que us he adjuntat no és veu correctament us adjunto la pàgina, en la qual la podeu trobar:

http://www.lleieducacio.cat/





Comencem les pràctiques a l'escola!



M'agradaria comentar en aquest punt del meu blog, que tots els alumnes de primer de magisteri de Blanquerna ja hem començat les pràctiques a les escoles.

Doncs bé, a mi m'ha tocat el col·legi Sant Ignasi de Sarrià, vaig escollir aquest sincerment per la zona i també perquè volia una escola privada.

El primer dia portava molts de nervis perquè no sabia ben bé que hem trobaria,a causa de que no coneixia gens aquest escola. Va ser arribar i quedar-me ben sorpresa de lo enorme que arriba a ser aquell col·legi i només havia vist l'exterior. Un cop dins també hem vaig sorprendre molt perquè té una gran recepció,etc.
Ens va rebre el coordinador de pràctiques, amb el qual havíem d'escollir els dies que podíem anar-hi, la tutora que ens tocaria i l'horari que faríem. Va ser gratificant.

El segon dia, ja havia d'entrar en l'aula amb tots els alumnes de 1r de primària amb la meva tutora, Sílvia. Fou una sensació extranya perquè no sabia que havia de fer, ni que dir. Però la Sílvia hem va ajudar en tot moment perquè tot fos molt més fàcil. Fou molt divertit i amè.

No puc explicar gaire res perquè tots portem pocs dies anant a l'escola, a mesura que els dies passin i anem més sovint, espero poder explicar moltes anècdotes i fets que hagin passat al col·legi.

Això si, porto pocs dies però puc dir que extreuré coses molt positives i poder també negatives, però d'aquestes també puc arribar aprendre en l'estància en l'escola de pràctiques.

Pràctica del Youtube



La tercera pràctica que vam realitzar a l'assignatura de Noves Tecnologies era crear un vídeo i penjar-ho en el youtube. A continuació explicaré tots els procediments i seguiments que vam realitzar per poder aconseguir el nostre resultat final.

- Ens vam reunir en grups de 5 persones, a partir d'això ens havíem de posar-nos tots d'acord per escollir un tema sobre el que tractaria el nostre vídeo. Finalment vam arribar a la conclusió de que el nostre projecte parlariem sobre: " Contrast de la calma i l'estres "

- Un cop triat el tema vam haver d'anar a grabar, i havíem de tenir unes coses clares: utilitzar un tripode, grabar en cinta DV (cinta), la durada màxima de la gravació havia de ser de 15 minuts, no podem utilitzar el zoom ni fer canvis bruscs amb la càmara, gravar tot normal sense que hi hagin fons sèpies ni negres, etc. i finalment gravar música en format mp3 i no en Ipod.

- Quan vam fer tot aquest treball, després a l'aula d'audiovisuals vam fer el següent: triar tots aquelles parts de la grabació que ens ajudaria fer el nostre vídeo, ordenar totes les imatges escollides, aplicar la música adequada per el projecte que volem realitzar.

- Després de fer tot això havíem de intruduir efectes o transicions entre les diferents escens, a més, també hi havia de tenir títols o subtítols.

- Vam haver de guardar l'arxiu final del vídeo en diferents formats, per així poder-ho pujar a internet.

Tot això ho vam fer a travès del programa Pinnacle Studio Plus 11. Dins d'aquest programa hi havia tres a partats que posaven: Capturar, editar i hacer vídeo. Per poder començar a fer el nostre treball havíem de importar la nostra gravació cliclant a Capturar. A partir d'aquí nosaltres vam començar a fer el vídeo, del qual la durada màxima havia de ser de 3 minuts amb tots els efectes, etc. que he explicat anteriorment. Sobretot, alhora de guardar el treball havia de ser en format wmv i amb qualitat alta, per així poder-ho veure bé en el programa youtube.

De tal manera que el resultat final fou el següent:


dimecres, 22 d’octubre del 2008

Proposta del treball en grup: JCLIC

Treball en grup:

Tema: JClic
Components: Maria Buj, Marta Lapuente, Núria Torres, Carlos Romero i Helena Payan

El meu grup hem fet ja la proposta del nostre treball i és troba penjada en el blog de la Maria Buj, a continuació us deixo el link:

dilluns, 20 d’octubre del 2008

Pràctica de Música

Un cop realitzada la pràctica de la imatge digital vam continuar amb una nova activitat, que aquest cas és de música.

Aquell dia a classe vam portar una cançó qualsevol en format MP3 per poder-la utilitzar amb el programa "audicity". Aquest programa serveix per poder modificar o fer efectes amb tota les nostres cançons, els elements més utilitzats d'aquest programa van ser:

  • Silenci: Serveix per silenciar en algun moment determinat de la cançó.
  • Eco: És un efecte en el qual és repeteix un tros de la cançó, aquells trossos que nosaltres hem escollit.
  • Fànding: Serveix per baixar o pujar amb més intensitat la música, a l'inici o al final de les cançons.
  • Grabar: Aquest apartat serveix per si volem introduir la nostra veu o una altra mentre que sona la música.
  • Tallar, to, amplificació, etc.

Un cop acabada la cançó la vam guardar en el nostre fitxer en format MP3 i l'haviem de penjar en el nostre blog, per tant aqui és presentà un problema, era com podiem posar la música al blog. Ho vam fer a través de la pàgina web: http://www.goear.com/, la qual tenim que registrar-nos per poder-la utilitzar. Un cop registrats hem de clicar en un lloc on posa "upload" per tenir la canço ja pujada en internet i poder-la escoltar.

divendres, 17 d’octubre del 2008

Pràctica de Imatge digital

FOTO NORMAL



FOTO ESCALADA



FOTO RETALLADA


El dimarts dia 14 vam fer la pràctica del tractment d'una imatge digital amb el programa GIMP. L'exercici que ens van proposar per fer va ser el següent:

  • Primer de tot tenir una imatge feta per una càmara digital.
  • Un cop obtinguda la fotogràfia hem de començar a utilitzar el programa GIMP, el qual ens serveix per fer retocs o reduccions de imatges sense que hi hagi problemes amb els píxels, mala visió, etc. Per poder utilitzar i estudiar el funcionament del GIMP hem visitat la següent pàgina web:

http://www.imh.es/dokumentazio-irekia/manuales/curso-de-tratamiento-de-imagenes-con-gimp

  • A continuació hem treballat individualment les nostres imatges. Cada persona havia de fer el que hi ha a sobre del text, és a dir, una foto retallada, una altres més reduïda ( que significa reduir els píxels d'amplada i allargada) i la normal.
  • I per últim hem desat les fotogràfies en el nostre fitxer.

Per saber més informació sobre la imatge digital vaig fer una entrada que tractava aquest tema. Considero que es força interessant perquè respon a unes preguntes que crec que molta gent se les fas.

dimecres, 8 d’octubre del 2008

Imatge digital


Principis bàsics d’imatge digital:

La grandària:

La grandària és defineix per la quantitat de píxels que té una imatge digital. Un píxel és cada un dels quadradets petits que conté la imatge. Cada un d’ells representa un color, d’aquesta manera es forma una fotografia.
El conjunt de píxels que formen una imatge s’anomena mapa de bits.

Perquè ens interessa saber els píxels d’una imatge?

Ens interessa saber els píxels d’una imatge per veure si la podem visualitzar des de la nostra pantalla. No tots els monitors tenen la mateixa resolució, perquè uns tenen més capacitat que d’altres, per exemple: un ordinador de poca resolució no podrà executarà una imatge molt pixelada.

Com podem saber els píxels de la nostra imatge?

Ho podem esbrinar de dues formes:

· Prem el botó dret sobre la imatge, accedeix a “propietats” i posteriorment “opcions avançades”.
· També ho podem comprovar amb el programa GIMP, que és programa que serveix per manipular les imatges digitals.

Com es poden modificar els píxels d’una imatge?

Primer de tot necessitem tenir el programa GIMP, que ens el podem descarregar en l’enllaç següent:

http://www.softcatala.org/

Podem veure moltes de les seves característiques i funcionament del GIMP en:

http://es.wikipedia.org/wiki/GIMP

dimarts, 7 d’octubre del 2008

Capitul 1: Les noves tecnologies en la societat de la informació


Introducció:

En aquest primer capitul de noves tecnologies, ens fan referència a que les tecnologies d'avui en dia tenen molta presencia i significat en la nostra societat i ens preguntem: Què entendrem per societat de la informació?

Com podem definir la societa de la informació?

Hi ha moltes definicions sobre la societat de la informació dos d'elles més destecades són:



  1. Un estat de desenvolupament social caracteritzat per la capacitat dels seus membres per obtenir, compartir i processar qualsevol informació per mitjans telematicament instentanis, des de qualsevol lloc i en la forma que tu vulguis.
  2. Tots podem crear, accedir, utilitzar i compartir informació i coneixament, per fer que les persones, comunitats i pobles poguin desenvolupar el seu potencial i millorar la qualitat de les seves maneres de forma més sostenible.

Característiques de la societat de la informació i exigències per les institucions educatives:

  1. Ser una societat globalitzada.
  2. Gira entorn a les tecnologies i comunicació (TIC): Aquest gir és molt ràpid, fet que no havia passat mai amb la tecnologia. Un problema és la falta de temps per una reflexió crítica sobre les veritables possibilitats i les limitacions que té.
  3. Aparició de nous sectors laborals: S'estan crean moltes novetats en el món laboral, com per exemple: "el teletrabajo".
  4. Excès de la informació: Cada vegada tenim més informació sobre les noves tecnologies; a través de l'amplitud i rapidesa de informació. S'ha de ser capaç d'apendre i apendre constanment.
  5. "Aprender a Aprender" : Fa referència a una nova societat en que l'adquisició dels coneixaments no estan reglats institucionalment.
  6. Arribar a tots els sectors de la societat: Significa a totes les educacions tan formals, informals com no formals.
  7. La incorporació no està sent en tots els llocs per igual.
  8. Apareix una nova intel·ligència que serà la conseqüència de que existeixen diferentes formes del TIC. Una intel·ligència distribuïda.
  9. Velocitat del canvi: Dona significat a què l'evolució va a gran velocitat, fet que comporta que només neix la informació ja mort, perquè alguna cosa nova ha sortit.

Las institucions educatives tenen que canviar de nivells i direccions:

  1. Adequar les noves demandes que la societat exigeix i vol.
  2. Formació de la ciutadania.
  3. Respectar els nous valors i principis que és desenvolupen en la societat.
  4. La necessitat de reavaluar la educació.
  5. Les institucions educatives no són les úniques vies de formació a la ciutadanía.

Mites de la societat de la informarció:

  1. Llibertat d'expressió i participaió igualitària.
  2. Amplitud de lainformació.
  3. El valor del " per se"
  4. Neutralitat dels TIC's.
  5. Interactivitat.
  6. "Mas": " mas impacto", " mas efectivo" i " mas fácil de defender"
  7. Mite de reduccions.
  8. Mite d'amplitud.
  9. Tecnologies manipuladores a l'activitat mental.
  10. Mite cultural deshumanització i aliè.
  11. Supertecnologia (la més forta).
  12. Substitució de professors.
  13. Construcció compartida del coneixment.
  14. Resuloció de problemes educatius.

Tots aquests mites faran possible que desapereguin els professors i es converteixen en "ciberprofessors", però no és cert, perquè sempre hi ha d'haver la relació entre professor-alumne.

En la tecnologia ens basem en característiques tècniques i estètiques. La selecció serà a través d'uns altes criteris:

  1. Objectius i continguts que és volen aconseguir.
  2. Les ganes de l'alumnat i professorat
  3. Les característiques: edat...
  4. Context instruccional i físic
  5. Diferències cognitives
  6. Els mitjans deuen de proporcionar la intervenció sobr ells
  7. Característiques tècniques i sèmiques
  8. Medida de lo possible a seleccionar
  9. Analitzar missatges
  10. Qualitat tècniques, facilitats i versabilitat
  11. Seleccionar mitjans de fàcil utilitat

CARACTERISTIQUES DE LES NOVES TECNOLOGIES I LES SEVES POSSIBILITATS PER A LA ENSENYANSA:

  1. Inmaterialitat: Fa referència el desenvolupament de l'activitat i la informació en múltiples còdigs i formes.
  2. Penetració en tots els sectors
  3. Interconexió: encara que la tecnologia sigui molt independent, pot combinar-se de moltes maneres.
  4. Instentaneïtat: contacte direce i immediata amb les persones...
  5. Interactivitat: emissor-receptor
  6. Creació de les noves llengües
  7. Ruptura de la linealitat epressiva
  8. Paràmetres de qualiat de imatge i so
  9. Digitalització
  10. Més influència sobre els processos
  11. Tendència cap a la automaització
  12. Diversitat
  13. Innovació

En el context educatiu les noves tecnologies està posant a disposició una verdadera eclosió de la informació, tan de manera quantitativa com qualitativa.

POSSIBILITATS QUE OFEREIX LA INFORMACIÓ:

  • Ampliació de la oferta informativa
  • Creació d'entorns més flexibles per l'aprenentatge
  • Eliminació de barreres entre alumne - professor
  • Increment modalitats comunicatives
  • Aprenentatge individual
  • Trancar els clàssics escenaris formatius
  • Noves possibilitats orientaives
  • Facilitar infomació

diumenge, 5 d’octubre del 2008

Traballem amb Noves Tecnologia

El quotidià acaba amb l'excepcionalita:

Al començar l'assignatura de Noves Tecnologies ens van assignar a cada parella un tema relacionat amb la informàtica a les aules.
Amb aquest nou sistema, anomenat "TIC", vam poder observar el gran desenvolupament tecnològic que té la nostra societat; és més, vam veure com l'educació pot evolucionar de forma molt positiva en aquest àmbit; com per exemple, el tema que vam tractar la meva companya i jo sobre el programa informàtic "Power Point" per a l'eduació infantil.

A continuació exposaré el treball realitzat a l'aula:

Introducció:

Al CEIP Salvador Espriu (Mongat – Barcelona). Les mestres fan servir la narració de contes per a estimular l’aprenentatge dels alumnes. Mitjançant la representació teatral, dibuixos i power point els nens reforcen el conte.

Nom de la experiència:

Contes amb power point per a l’educació infantil al CEIP Salvador Espriu
(Mongat –Barcelona).

Escola privada o pública:

El CEIP Salvador Espriu de Mongat és un col·legi públic.

Nivell educatiu:

Nens amb edat escolar dels 3 fins als 6 anys.

Descriu molt breument l’objectiu principal de l’experiència:

Aquest projecte genera complicitat amb les famílies a través de la millora de l’aprenentatge i fent ús d’una tecnologia essencial. Els nens mitjançant el conte entenen el món que els envolta amb diverses activitats lúdiques, per exemple; l’ús del power point, fer representacions teatrals dels contes, etc.

Es pot aplicar a algún altre nivell educatiu? Per què?

Pensem que fer ús dels contes a nivel infantil és correcte però que a partir d’aquesta edat és podrien continuar utilitzant aquests recursos, com el power point, per a altres nivells.

Quin programari s’utilitza? Fes una llista.

Utilitzen com la gran eina, el power point. Desprès d’haver après el conte, afegeixen una sèrie d’imatges relacionades amb el conte, dintre del power point, on els nens veuen de manera més clara de que tracta el conte.

Quina és la seqüència didàctica?

Els dilluns de 9:30 a 10:30h els dediquen a la narració de contes. Primer, dos mestres fan una representació teatral. Desprès, els nens treballen el conte fent dibuixos amb un material preparat per les mestres, més tard els dibuixos es pengen a l’aula. Mentre es fan els dibuixos repeteixen frases que es diuen a les transparències del power point, els infants contesten les preguntes que es fan sobre el conte. L’editorial Barcanova publica els contes. Uns quants mestres s’encarreguen de la digitalització i els nens s’emporten a casa els contes en versió paper i el cd o casset.

Per poder resoldre les preguntes anteriors amb més seguretat vam consultar la següent pàgina:

http://www.xtec.cat/perfils/perfils1/index.htm

En conclusió, considero que tots els reportatges que podíem tractar eren molt interessants, des de El fòrum digital fins l'IES Manuel Sales i Ferré (Ulldecona) Alfabetització audiovisual a través de produccions videogràfiques, ja que, els nens aprenen d'una forma diferent i més didàctica, els ensenyem a utilitzar la informàtica des de ben petits i moltes altres coses positives.