dilluns, 24 de novembre del 2008

El meu primer JCLIC

Clica aquí per veure el meu primer JClic.

Llei d'educació Catalana



Per què una Llei d’Educació?

Desprès de 28 anys del restabliment de la Generalitat de Catalunya, el país encara no té una Llei d’educació fixada. Centenars d’escoles i instituts de Catalunya, han estat sempre fent el seu model propi en el seu centre, però estan sempre a mercè dels canvis legals que l’administració de l’estat ha estat proposant.

La Llei d’educació de Catalunya definirà quin és el model de l’educació a Catalunya. Un model que defineixi com pot ser l’educació de casa nostra, i d’acord amb la nostra història, amb la nostra identitat, i especialment, pensant en el futur d’un país.

Com diu l’avantprojecte, “la promulgació de la Llei d’Educació de Catañunya vol ser la màxima expressió del seu compromís de possibilitar l’exercici efectiu del dret a l’educació de tots els catalans... Es tracta d’una regulació pròpia i singular, feta d’acord amb les competències del nostre autogovern, amb la voluntat de tenir un sistema educatiu concorde amb la societat catalana, receptor del millor bagatge de la nostra llarga tradició educativa i orientat a satisfer una voluntat col·lectiva de superació.”

Així doncs aquest és el perquè. Les expectatives per al futur immediat del nostre país no són les mateixes que les de fa 10 o 20 anys. La Llei d’Educació no només ha de garantir l’escolarització per a tothom sinó que ha de promoure l’equitat i l’excel·lència per afrontar les exigències de qualitat que la societat ens reclama a tots.

Eixos bàsics de la llei:

Comunicat de premsa:

El govern aprova el Projecte de llei d’educació de Catalunya:

- Competències: El projecte explota al màxim les competències de l’Estatut en matèria educativa.
- Model educatiu propi: tenint en compte el criteris d’equitat, suficiència, excel·lència i coresponsabilitat.
- Modernització: Aposta per l’autonomia dels centres públics, reforçar el paper de les direccions i crear l’Agència d’Avaluació de Catalunya.

- Cossos propis: Proves d’oposició.
- Proximitat
- Convivència
- Llengua: El projecte de Llei permet blindar del model lingüístic català i aposta decididament pel trilingüisme.

Mestres...



Característiques més importants que ha de tenir un mestre:


Són aquelles persones que realitzen una feina de vocació. Amb això, vull dir que la professió de mestre no la pot realitzar qualsevol, ja que, s’ha de tenir un do dins teu.

Vist des de fora, el treball que fan és be senzill. Ells, els mestres, són encarregats d’educar els nens i nenes d’avui dia, però no ens confonguem, no són els únics obligats a educar-los, sinó que, els pares també tenen un paper molt important.

La nostra futura professió és basa en mostrar al nen/a com ha de viure el dia a dia, ensenyar-l’hi a conviure, el contacte amb els demés i moltes altres coses que el formaran com a persona i fins i tot ensenyar-los a sumar, escriure correctament... és a dir, donar una educació escolar.

En conclusió, el mestre és aquella persona que ensenya però a la vegada aprèn ell mateix dels nois i noies, d’aquesta societat tant avançada, i sobretot ha de saber avançar conjuntament pare, fill i mestre.

dissabte, 22 de novembre del 2008

Conferència d'Anna Pérez



El dia 12 de novembre va tindre lloc una conferència en la nostra facultat sobre: " Els blocs a l'escola", la qual la va dur a terme Anna Pérez professora del col·legi CEIP Drassanes.

En aquesta acte és va parlar sobre la importància que tenen les noves tecnologies dins de l'educació, que a mesura que va passant el temps cada cop hi ha més interès per part dels alumnes, professorat i pares per poder treballar amb la informàtca. També s'ha parlat sobre els diferents models educatius dins d'aquest món, és a dir, podem ensenyar a travès de les noves tecnologies a partir d'aquets bloc, JClic, etc.

Considero que la conferència ha esta molt amena i entretenida, a causa de que ens anava pasant un power point per el projector molt ben el·laborat, sobre tot allò que anava parlant ella.
A contnuació us deixo el power point perquè el mireu:



Blocseducacio_Blanquerna
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: blocs educacio)


Llavors hem van cridar moltes coses l'atenció, ja que considerava que s'havia molt de noves tecnologies i que creia que tenia suficients coneixements, i no és així. Per tan destacaria el següent:

  • Podria dir que és cert que no preparem del tot els nostres alumnes per la societat que ens toca viure i que només els hi ensenyem una sola font d'informació quan hi ha moltíssimes per aprendre. Com per exemple: JClic, els blogs,ect. Sobretot destacar que no aprofitem tot allò que tenim a l'abast. Fou un punt que li vai donar molta importància.
  • Després que amb els blocs i les web 2.0 tots els alumnes de les escoles podran treballar d'una altre forma, és a dir, podran crear activitat, treballaran a partir d'aquestes pàgines educatives,ect. A més a través del web 2.0 tothom pot partipar i interactuar amb els continguts que hi ha penjats.
  • Un altre fet important és que gràcies a bloc totes les escoles poden trebalar de forma conjunta. Amb això vull dir, que en els bloc tothom pot participar i tothom pot proposar activitats de tal manera que podem compartir tota mena de projectes tan si ets d'una escola com d'una altra.
  • També a través de les activitats dels murs que han creat, els nois noies d'avui dia poden amplificar el seu vocabluari de noves tecnologies, com per exemple: wiki, google sities, etc.
  • A més a més, avui dia els "posts" van acompanyats d'imatges, de galeries d'imatges,etc. i això fa que les ganes dels nois augmentin i que els missatges, per tant, són enriquits i guanyen a nivell educatiu i comunicatiu.

En conclusió vaig extreure conclusion molt bones sobre aquestes noves tecnologies i de la conferència, tot i que em preocupa que aquesta evolució tan ràpida de tots aquest mitjans de comunicació perjudiqui els alumnes d'ara i els del futur.

Si voleu tenir més informació sobre Anna Pérez i a més sobre bloc, web 2.0, etc. Aquí us deixo alguna pàgina electrònica:

http://anna.ravalnet.org/

http://bloc.ravalnet.org/bloc/bitacola_demestratic

http://bloc.ravalnet.org/bloc/bitacola_demestratic/web2_i_educaci_20

http://bloc.ravalnet.org/bloc/bitacola_demestratic/competncies

" Els llibes de text seran gratuïts "



Dilluns, 15 de setembre del 2008

El Punt



“Els llibres de text seran gratuïts; complirem aquesta promesa”

El conseller Maragall, que el mes de novembre farà dos anys que va accedir al càrrec, es mostra disposat a “racionalitzar” el calendari escolar i a obrir un debat “seriós i discret” amb sindicats, famílies i empreses per avançar la data d’inici de curs.

Ernest Maragall fa referència a dos idees principals: primerament que ha estat un inici de curs extraordinari sense cap mena d’incidències. Ha estat segurament el curs més plàcid que hi hagut mai, afirmava. I en segon lloc, els espais d’immigrants són uns llocs destinats a millorar totes les parts del procés d’integració del sistema educatiu.

En aquesta notícia cal destacar també quan parlen sobre els llibres de text, actualment moltes famílies pateixen una crisis econòmica i agrairien que els llibres de text fossin gratuïts. Aquest fet va ser una promesa per part de José Montilla en la passada campanya electoral. En aquets moments assegura Maragall que es complirà i que quasi la meitat dels alumnes estan d’una manera o una altra en situacions de benefici. La gran part dels centres que ho han fet estan satisfets però no acaben d’aconseguir que els centres s’hi apuntin.

Fet que ens ha sorprès és que els alumnes no fa falta que estiguin legalment escolaritzats des de un principi, perquè el conseller considera que el temps que passa entre que una família va a l’Ajuntament i s’acaba tot el procés d’escolarització dura unes quantes setmanes, i amb aquests nous espais s’anticipa l’arribada al món educatiu.

Com no es veu bé la imatge podeu entrar aquí per llegir-la:


Actualitat educativa:











Dissabte, 13 de setembre del 2008

Diari Avui

“La qualitat educativa no depèn de la immigració”

Aquesta notícia és una entrevista que l’hi fan a Ernest Maragall sobre l’educació actual i el nou projecte de la Llei d’educació a Catalunya.

Ernest Margall té tres grans objectius “qualitatius”:

- La millora de resultats educatius.
- La complicitat entre l’administració i els docents.
- La recuperació de la confiança entre família i escola.

He extret breus conclusions d’algunes de les preguntes i respostes d’aquesta notícia:

- En aquesta primer pregunta fa referència que si l’objectiu és que totes les escoles tinguin el mateix percentatge d’immigrants escolaritzats, de tal manera que E. Maragall ens explica que la idea es avançar en aquesta direcció, i que hem de construir més enllà del que diguin les lleis i les normes, perquè l’aplicació de la norma per si sola no resoldrà res.

- La següent parla sobre com s’explica que les fórmules que es van introduir amb el Pacte Nacional no hagin canviat tots els seus percentatges fent referència als estrangers. Llavors el senyor Maragall ens diu que només creix l’escola pública, i si el percentatge global d’alumnes als centres públics és cada cop més gran, vol dir que l’índex de nouvinguts és menor.

- I continuant amb més pregunta – resposta, la pròxima ens parla sobre si hagués una distribució més equitativa augmentaria les possibilitats d’èxits en la nostra educació, fent referència això va respondre que no depèn de l’arribada de la immigració i no ho podem amagar darrere d’aquest problema.

- També parla sobre els nous espais d’acollida d’immigrants i li formulen la qüestió: “¿No hauria estat millor fixar-hi un període reduït d’estada?” Va contestar amb molta facilitat aquesta pregunta dient-nos que tota innovació té un risc associat, i només l’experiència ens acabarà dient quina és la solució òptima.

Hi ha moltes més preguntes que li realitzen a Ernest Maragall, però considero que aquestes son unes de les més importants.

Com la notícia que us he adjuntat no és veu correctament us adjunto la pàgina, en la qual la podeu trobar:

http://www.lleieducacio.cat/





Comencem les pràctiques a l'escola!



M'agradaria comentar en aquest punt del meu blog, que tots els alumnes de primer de magisteri de Blanquerna ja hem començat les pràctiques a les escoles.

Doncs bé, a mi m'ha tocat el col·legi Sant Ignasi de Sarrià, vaig escollir aquest sincerment per la zona i també perquè volia una escola privada.

El primer dia portava molts de nervis perquè no sabia ben bé que hem trobaria,a causa de que no coneixia gens aquest escola. Va ser arribar i quedar-me ben sorpresa de lo enorme que arriba a ser aquell col·legi i només havia vist l'exterior. Un cop dins també hem vaig sorprendre molt perquè té una gran recepció,etc.
Ens va rebre el coordinador de pràctiques, amb el qual havíem d'escollir els dies que podíem anar-hi, la tutora que ens tocaria i l'horari que faríem. Va ser gratificant.

El segon dia, ja havia d'entrar en l'aula amb tots els alumnes de 1r de primària amb la meva tutora, Sílvia. Fou una sensació extranya perquè no sabia que havia de fer, ni que dir. Però la Sílvia hem va ajudar en tot moment perquè tot fos molt més fàcil. Fou molt divertit i amè.

No puc explicar gaire res perquè tots portem pocs dies anant a l'escola, a mesura que els dies passin i anem més sovint, espero poder explicar moltes anècdotes i fets que hagin passat al col·legi.

Això si, porto pocs dies però puc dir que extreuré coses molt positives i poder també negatives, però d'aquestes també puc arribar aprendre en l'estància en l'escola de pràctiques.

Pràctica del Youtube



La tercera pràctica que vam realitzar a l'assignatura de Noves Tecnologies era crear un vídeo i penjar-ho en el youtube. A continuació explicaré tots els procediments i seguiments que vam realitzar per poder aconseguir el nostre resultat final.

- Ens vam reunir en grups de 5 persones, a partir d'això ens havíem de posar-nos tots d'acord per escollir un tema sobre el que tractaria el nostre vídeo. Finalment vam arribar a la conclusió de que el nostre projecte parlariem sobre: " Contrast de la calma i l'estres "

- Un cop triat el tema vam haver d'anar a grabar, i havíem de tenir unes coses clares: utilitzar un tripode, grabar en cinta DV (cinta), la durada màxima de la gravació havia de ser de 15 minuts, no podem utilitzar el zoom ni fer canvis bruscs amb la càmara, gravar tot normal sense que hi hagin fons sèpies ni negres, etc. i finalment gravar música en format mp3 i no en Ipod.

- Quan vam fer tot aquest treball, després a l'aula d'audiovisuals vam fer el següent: triar tots aquelles parts de la grabació que ens ajudaria fer el nostre vídeo, ordenar totes les imatges escollides, aplicar la música adequada per el projecte que volem realitzar.

- Després de fer tot això havíem de intruduir efectes o transicions entre les diferents escens, a més, també hi havia de tenir títols o subtítols.

- Vam haver de guardar l'arxiu final del vídeo en diferents formats, per així poder-ho pujar a internet.

Tot això ho vam fer a travès del programa Pinnacle Studio Plus 11. Dins d'aquest programa hi havia tres a partats que posaven: Capturar, editar i hacer vídeo. Per poder començar a fer el nostre treball havíem de importar la nostra gravació cliclant a Capturar. A partir d'aquí nosaltres vam començar a fer el vídeo, del qual la durada màxima havia de ser de 3 minuts amb tots els efectes, etc. que he explicat anteriorment. Sobretot, alhora de guardar el treball havia de ser en format wmv i amb qualitat alta, per així poder-ho veure bé en el programa youtube.

De tal manera que el resultat final fou el següent: